Dār Al-Qur’ān :

"al-FIQH"

Wat is sujud as-sahw? Wat is tayamum en hoe doe ik dat? Ik heb drie i.p.v. vier raka’aat gebeden, wat nu? Wil jij antwoord op deze cruciale en verplichte vragen weten? Lees dan verder!

We groeien binnen Dār al-Qur’ān door alhamdolillaah! Naast het Arabisch leren lezen, recitatieverbetering, memorisatie van de Qur’ān en alle andere vakken die we geven, hebben we nu een nieuw vak, namelijk: al Fiqh!

Al Fiqh (jurisprudentie) is de kennis die ervoor zorgt dat de moslim zijn aanbiddingen op een correcte manier kan uitvoeren, of het nu gaat om reinheid, gebed of andere aspecten van de islamitische praktijk. Deze lessen zijn gebaseerd op het boek ‘’Murshid al Mu’in’’, ook wel bekend als ‘’de Gids’’ door de grootgeleerde ibn ‘Ashir. Het boek behandelt in dichtvorm verschillende onderwerpen in detail, waaronder de vijf pilaren van de islam. Dit boek wordt al eeuwen in verschillende landen gedoceerd volgens de Maliki wetschool en zal nu ook hier in moskee Roosendaal voor maar liefst één jaar gegeven worden door onze bekwame docent Yassin Abou Yaa’la. 

Lesboek:

Ook belangrijk om te weten is dat deelnemers het boek tijdens de eerste les bij ons met maar liefst 15% korting kunnen aanschaffen! Dus wees er snel bij!

Heb jij wel eens situaties meegemaakt waarbij je niet wist hoe je moest handelen tijdens een aanbidding? Schrijf je dan nu in voor deze cursus waarbij al je vragen worden beantwoord.

Update 01-10-2023:

Momenteel zijn de inschrijvingen voor dit schooljaar gesloten. Houd onze sociale media kanalen en onze WhatsApp berichtenservice in de gaten voor de start van een eventuele nieuwe ronde. 

Inschrijving is gesloten!

Broeders

Zusters