Hifdh Al-Qur'ān | koran memoriseren VOOR volwassenen

Hifdh Al-Qur'ān Roosendaal

Het uit het hoofd leren van de koran is de droom van elke moslim. Het is een daad van aanbidding waardoor men de beloning in het Hiernamaals zoekt. Een hafiz is een bewaarder van de Koran en verwijst naar een persoon die de hele Heilige Koran uit zijn hoofd heeft geleerd en deze uit zijn geheugen kan reciteren. Onze geliefde profeet

Muhammad vzmh vertelde dat er een hafiz bij de engelen zal zijn, hen vergezeld in de hemel en zei:

“Degene die de Koran reciteert en deze uit zijn hoofd leert, zal bij de nobele, rechtvaardige schriftgeleerden (in de hemel) zijn en degene die zich inspant om de Koran uit zijn hoofd te leren en deze met grote moeite reciteert, zal een dubbele beloning krijgen. “

Hifdh Al-Qur'ān

Koran memoriseren Roosendaal

Het 6-jarige Hifdh Al- Qur’an traject bereidt studenten voor om de Qur’an te kunnen lezen en (volledig) te kunnen memoriseren. 

his

Hifdh Al-Qur'ān | inschrijvingscriteria

Advies voor de broeders/zusters die nog niet kunnen lezen

“Iedereen een kans, zelfstandig de Qur’ān leren lezen”

Voor een student daadwerkelijk met het memoriseren van de Qur’an kan beginnen, dient hij/zij wel zelfstandig Arabisch te kunnen lezen en redelijk te kunnen schrijven. Zonder dit element is het onmogelijk om zelfstandig de Qur’an te lezen of te memoriseren. Kunnen lezen is een eis voor het Hifdh Al-Qur’an traject voor volwassenen. 

Wij zijn ons er van bewust dat lang niet alle volwassenen genoeg basiskennis hebben van het Arabisch en daarom nog niet Arabisch kunnen lezen en schrijven. Daarom bieden wij onze volwassen studenten nu de tijdelijk de mogelijkheid om zelfstandig de Qur’an te leren lezen. 

Studenten kunnen zich voor het project “Iedereen een kans, zelfstandig de Qur’ān leren lezen”. Meer informatie over dit project is hier te lezen. 

Aanmeldformulier Hifdh Al-Qur'ān voor volwassenen

Belangrijke mededeling:

Momenteel zijn alle beschikbare plaatsen voor onze cursus Hifdh Al- Qur’an voor volwassenen gevuld en de wachtlijst is vol.  Het is daarom momenteel niet mogelijk om uzelf aan te melden voor de wachtlijst. 

Helaas kunnen we niet langer garanderen dat nieuwe aanmeldingen binnen een jaar kunnen deelnemen. 

We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws kan zijn en we willen ons verontschuldigen voor eventuele ongemakken die dit met zich meebrengt. 

We raden u aan om onze website in de gaten te houden voor toekomstige updates en mogelijke openingen van nieuwe cursussen. Bedankt voor uw begrip en geduld.

Meld je via onderstaand formulier aan. U wordt uitgenodigd voor een intakegesprek zodra er plek beschikbaar is.


Aanmelden voor Hifdh al-Quran

Disclaimer: Houd rekening met een minimale wachttijd van 1 jaar, als tijdens de intake blijkt dat u niet op het juiste niveau Arabisch kan lezen, vervalt uw positie. Zorg daarom dat u vóór aanmelding aan deze criteria voldoet en uw leesvaardigheid op peil houdt.

Veelgestelde vragen Hifdh Al-Qur'ān voor volwassenen

Quran memorisatie is voor de leeftijd 16+.

Zodra we u inschrijving ontvangen hebben en u aan de beurt bent, nodigen we u uit voor een intakegesprek. Van daaruit wordt uw in een klas geplaatst, die qua niveau het beste bij u past.

Tijdens het intakegesprek wordt u getoetst op uw leesniveau. U krijgt aan de hand hiervan een advies. Indien nodig wordt u doorverwezen naar de cursus “Iedereen een kans”.

Helaas vragen wij u momenteel rekening te houden met een wachttijd van een jaar.

Dit is afhankelijk van uw klasindeling.

Momenteel is de zustersklas op zaterdag van 9:30 – 12:30.

En de broedersklas op woensdag van 20:00 – 22:00.

De kosten zijn op dit moment €250 per jaar