Dār Al-Qur’ān:

"Iedereen een kans, zelfstandig de QUR’ĀN LEREN lezen"

”Het Arabische alfabet ken ik niet (goed), maar ik wil het wel graag leren!”

 

Dār Al-Qur’ān van Moskee Roosendaal heeft de afgelopen tijd meer dan 15 klassen (voor zowel broeders als zusters) onderwezen, waarbij men stapsgewijs de Qur’ān leert lezen. Docenten hanteren hierbij de methode van ‘’ Al Qā’ida Nūrāniyya’’, een boekje waaruit men de Arabische tekst leert lezen met de juiste uitspraak om zo de Qur’ān recitatie haar recht te kunnen geven.

 

Het doel van dit programma is dat je na 20 weken in staat zult zijn om zelfstandig de Qur’ān (het woord van Allah) te lezen. Deze succesvolle methode heeft al vele studenten geholpen om hun leesvaardigheid te ontwikkelen.

 

Er is twee keer per jaar een mogelijkheid om deel te nemen aan de cursus: een keer in september en een keer in februari. Er zijn verschillende dagen en tijden beschikbaar voor zowel broeders als zusters. Hierbij is het mogelijk om een van de volgende opties te kiezen:

 

Broeders:

– Dinsdagen van 20:15-22:15

– Woensdagen van 20:15-22:15

Zusters:

– Maandagen van 19:00-21:00

– Dinsdagen van 09:30-11:30

– Woensdagen van 19:00-21:00

 

Laat deze prachtige kans dus niet aan je voorbijgaan om jezelf verder te ontwikkelen, ter wille van Allah s.w.t. Schrijf je snel in en ontdek de wonderlijke wereld van het Arabisch lezen!

 

Update februari 2024: Geen nieuwe ronde in februari 2024

Jammer genoeg gaat het programma “Iedereen een kans” in het tweede schoolsemester van 2024 (februari 2024 t/m juli 2024) even pauzeren. De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om studenten te leren lezen, maar nu nemen we wat tijd om terug te kijken en ons voor te bereiden op het vervolg.

Het was een intense periode, en we willen ervoor zorgen dat ons programma nog beter wordt. Daarom slaan we een ronde over, maar maken we plannen voor een nieuwe start na de zomervakantie van 2024.

Onze excuses voor het ongemak dat dit kan veroorzaken. We blijven vastbesloten om ons doel te bereiken en kijken uit naar een frisse start in shaa Allah na de zomer.

Heb je vragen?

Neem contact op met ons Secretariaat via info@dar-alquran.nl

– Team Dār Al-Qur’ān 

De inschrijvingen voor het aankomende schooljaar zijn gesloten


Broeders en zusters van de wachtlijst ontvangen nog een e-mail over hoe zij zich definitief kunnen inschrijven voor de start van 'IEK September 2023'